Changing the world

Wat hoor je dit toch vaak en wat is het eigenlijk een loze kreet.

Hoe kun je de wereld veranderen als je nog niet eens in staat bent jezelf te veranderen? En wat ben je dan eigenlijk aan het veranderen buiten jezelf?

Wat ik zie is dat wij mensen de switch maar niet kunnen maken van buiten naar binnen. Wij blijven maar buiten onszelf zoeken, oplossen, helpen, etc.

En wat levert dit ons al eeuwen! op? Nog meer zoeken, oplossen, helpen, etc. buiten onszelf, niet echt productief zou ik zo zeggen.

De enige weg uit deze tredmolen is door naar binnen te gaan. Dat wat we buiten onszelf zoeken, oplossen, helpen éérst aan onszelf (leren) geven alvorens we buiten onszelf überhaupt iets te geven hebben!

Tja, blijkt dat nu net vaak een stap te dichtbij te zijn!

Wij mensen willen maar niet VOELEN wat er ín ons leeft. Dat brengt vaak veel te veel omhoog. En daar dienen we dan 100% verantwoordelijkheid voor te nemen.

Weer zo’n dingetje waar we liever voor weg blijven lopen. Dit zie je terug in een groot verantwoordelijkheidsgevoel buiten onszelf gevolgd uiteindelijk door bv een Burn-OUT. Ons ego is btw een grote voorstander van niet voelen en zal dan ook alles doen om jou daarin te “ondersteunen”.

Het vraagt dan ook het nodige van jou om de wereld uiteindelijk te kunnen veranderen.

En zo lang jij nog niet in staat bent jouw eigen innerlijke wereld trouw te worden, hoe kun je dan ooit verwachten dat de wereld zal veranderen?

Zo binnen, zo buiten, heeft een veel diepere lading dan wij mensen oppakken.

Vraag jezelf eens af wat toch maakt dat je buiten jezelf maar steeds weer dezelfde mensen, issues, situaties, omstandigheden gespiegeld blijft zien. KIJK gewoon eens naar je eigen patronen, je gedachten en gevoelens. Neem eens 5 minuten de tijd om te gaan zitten en voel eens wat er in je leeft. Door te voelen kom je in contact met jezelf. Jij bent het ijkpunt voor jou in jouw leven! Vraag je zelf dagelijks af voordat de dag over je heen rolt: “Hoe is het met mij”, Wat heb ik nu nodig?, Wat wil ik eigenlijk? En leer weer te luisteren naar je innerlijke (zachte) stem diep in je en leer daar onvoorwaardelijk trouw aan te worden én te blijven. Het is jouw navigatiesysteem in jouw leven.

Om dit te kunnen gewaarworden (deze zachte innerlijke stem) is het van wezenlijk bang dat je leert doorzien dat er ook een andere stem in jou actief is. Heel actief zelfs. 😉 Deze is hard en luid en gebruikt tools om jou naar hem te laten luisteren. Tools als: angst, oordelen, beperkende gedachte en overtuigingen, jaloezie, schuld, controle en zo nog een aantal tools waarin wij maar al te makkelijk geloven dat ze waar zijn.

Niets is minder waar!

Het is en blijft dan ook de schone taak aan jou om deze twee stemmen te doorzien en trouw te worden aan jeZelf. Pas dan en dan alleen zuiver je dat uit wat er in jou niet zuiver is. En zodra je dit hebt gedaan kan het niet anders (zo binnen zo buiten = wet van aantrekking) dat de wereld om je heen zoveel zuiverder wordt. Geen ontkomen aan!

Ik kan de dag niet afwachten tot we mondiaal onze ware verantwoordelijkheid voor onszelf (leren) nemen: jouw eigen innerlijke wereld inline brengen met wat je als Ziel hier ooit hebt afgesproken te gaan doen.

En dat is dus niet blijven overleven in ons ego!

De wereld zal dan weer een plaats van Liefde, harmonie en verbinding zijn. Hoeveel eeuwen we daar nog voor nodig hebben… I don’t know.

Ik weet alleen dat het allemaal begint bij jou!

Wil je meer inzicht waar je voor wordt uitgenodigd om in jezelf aan te gaan? Wil je weten hoe jouw ego je tegenhoudt om überhaupt te gaan voelen?

En niet geheel onbelangrijk, wil je de tools aangereikt krijgen hoe uit deze greep van je ego kunt komen?

Weet dan dat Mijn boek ‘Volg je hart het klopt. De angst voorbij’ geschreven is voor jou!

Er is een weg hieruit.
Aan jou de vrije keus!