Wat zitten wij mensen allen vól met sh*t.

We hebben er vaak geen idee van! En daarvoor zijn die anderen hier op aarde. Om ons te spiegelen.
Vaak worden wij getriggerd door wat die ander zegt of doet. Dit doet iets met ons. Nu heeft dat wat die ander zegt of doet er eigenlijk niets mee te maken. Deze spiegelt alleen wat er nog in óns zit wat heel graag het licht wenst te zien. Gezien wenst te worden door jou, opdat jij je hiervan bewust wordt. Een grote gift eigenlijk, gegeven door die ander, vóór ons.

Nu is dit gespiegeld worden door die ander voor velen al een hele klus.
Het wordt nog uitdagender het pakketje van die ander niet aan te pakken. ???
Dat wij hier allen zijn om o.a. via elkaar te leren en bewust te worden van onze eigen lasten die we nog in ons meedragen, is een gegeven.

Hún pakketje vol met hun lasten aannemen en gaan dragen is niet onderdeel van het uitpakken van pakketjes.
Wat maakt dat we die ander zijn pakketjes dan toch massaal aanpakken en met ons meedragen?

Oude innerlijke kind pijnen die door ons nog niet geheeld zijn, maken dat wij ons verantwoordelijk en vaak schuldig voelen voor het welzijn van die ander. Onbewust hiervan dragen wij dan die lasten van geliefden die daarmee een ware last worden, voor jou! Een ding is zeker, je ego smult hiervan: schuldgevoelens en angst voor afwijzing zorgen er maar al te vaak voor dat we deze lasten maar blijven dragen.

En ja, voor wie eigenlijk? Voor jezelf, opdat jij je EIGEN lasten niet hoeft aan te kijken en dáár 100% verantwoordelijkheid voor hoeft te nemen… Are you awake now?

Struisvogelpolitiek.

Letterlijk en figuurlijk verstop jij je onder “de sh*t van die ander”.
De enige weg hieruit is bewust-worden. Doorzien wat jou en hun pakketjes zijn, deze loskoppelen, teruggeven wat niet van jou is en helen wat gespiegeld in jou nog op JOU zit te wachten om opengemaakt en geHEELd wenst te worden. Door jou!

Bewust-worden is een actief proces waarin je jouw Licht laat schijnen op je eigen te openen pakketjes. De pakketjes van anderen liefdevol terug te geven en te helen wat zo graag weer Heel/EEN wenst te zijn, IN jou.

Aanpakken van pakketjes van anderen heeft jouw permissie nodig.JIJ doet dit dus zelf. Vaak onbewust.
Hoe mooi is dat! Kwam je niet hier om bewust te worden?

Wees dus dankbaar voor al die pakketjes en leer ze te sorteren.
De meesten zijn niet van jou, je hebt ze alleen maar aangepakt. Dusssss, geef ze maar terug.
Daar waar ze thuishoren.
Dat is toch eerlijk zijn, ieder zijn eigen deel.

Tip: laat het voortaan dáár. Hoef je het ook niet meer terug te geven. 🙂

Wens je hierin begeleiding en weet je niet hoe hier uit te komen. Schroom niet contact met me op te nemen. Daarvoor ben ik hier! Bewustworden hoef je niet alleen te doen, uiteraard wel zélf. Stuur me gerust een email (post@jacquelinelammerts.nl) en weet dat je van harte welkom bent in Deventer voor een kennismakingsgesprek. Ik kijk graag even met mee, uiteraard vrijblijvend en GRATIS!

~ Jacqueline Lammerts
Auteur van “Volg je hart, HET KLOPT! De angst voorbij!